Corona virüs korona virüs covid19

Ideal ve ucuz cep telefonu özellikleri

Ideal cep telefonu özellikleri
Günümüz de bir çok veri tabanlı cep telefonları gündeme gelmektedir. Çok fazla fonksiyona bağlı olarak bir çok özelliğini kullanmadığımız telefonlara çanta dolusu paralar dökmekteyiz. Aslında zaten telefonda mevcut olan bir çok özellği kullanmıyoruz bile yeterli hız yeterli kapasite biraz da kamerası düzgün olan cep telefonu bence yeterli kıvam da olan telefonlardır.


Günümüzde telefon alırken dikkat etmemiz gereken kuralları yukardan aşağıya sıralayalım.

1- telefonun hızlı olması
Telefonlarda ilk olarak aradığımız hızlı olmasıdır. Bunun için 2-3 cg ram e sahip bir telefon hemen hemen her işimizi sağlık lı olarak görmemize yardımcı olacaktır.

2- telefonun kapasitesi
Günümüzde çoğu telefon zaten 8 16 yada 32 cg olarak üretiliyor. 8 cg kapasitesi olan bir telefon işimizi görmeyecektir. 16 cg da kısmen hafıza kartı eklemesi yapmamıza neden olacaktır. Olabiliyorsa en uygun olarak 32 cg hafızaya sahip bir cep telefonu çoğu işimizde bize yardımcı olmaya yeterli olacaktır.


3-kamera çözünürlüğü
Bir telefonda mevcut olan kamerayla çoğu anımızı ne kadar ölümsüzleştirmek istesek bile bu çok işimize yaramayacaktır. kamerasıyla film çekemiyecek olduğumuz için
8 megapixel den yukarısı tüm megapixeller telefonumuz için yeterli olacaktır (12 mg ve yukarısı)


4-telefonun dış dizaynı
Son seneler de üretilen akıllı telefonlar hemen hemen birbirinin kopyası olduğu için telefon dizaynına hiç bir özelliği olmadan para dökmek de çok akıllıca olmayacaktır.


5-hızlı şarj özelliği
Hali hazırda kullandığımız cep telefonlarının tam dolma süresi 60 dakika ve 100 dakika arasında değişmektedir.
20 dakika da tam dolan bir telefon içinde para saçmaya gerek yok en azından biraz dış dünyayla kendinizi buluşturmuş olursunuz.




6-hız için önemli olan bir diğer etken de telefonun kaç işlemciyle çalıştığı burda biraz dikkat etmemiz gerekiyor tam randımanlı bir performans için en az 4 çekirdekli bir cep telefonu tercih ederseniz buda işinize yaracaktır.





Yorumlar