Corona virüs korona virüs covid19

Dünyanın en çok kazanan futbolcuları

Spor denilince çoğu kişinin aklına ilk olarak futbol gelir. Gelin bugün yılda en çok kazanan futbolculara bir göz atalım



10. sıra dan başlayalım paris saint germain formasını terleten fransız yıldızı görüyoruz
Kylian mbappe yıldız oyuncunun yıllık kazancı 27 milyon euro



9. Sırada polonyalı yıldız Robert Lewandowski
Var bir yılda kazandığı para çokta azımsanacak bir rakam değil 29 milyon uero ile
Robert en çok kazanan futbolcular listemizde 9. Sırada yer alıyor.

8. Sırada Manchester cityinin yıldızı Raheem Sterling'i görüyoruz onunda yıllık kazancı dudak ucuklatıyor. 1 senede kazandığı para 33 milyon euro 

7. Sırada Andreas Iniesta var uzun süre barcelona formasını terleten iniestanın kazancı da göz dolduruyor. Senede 34 milyon uero kazanarak listemize 7. Sırada giriyor.


6. Sırada Eden Hazard var ingiltere de kupa kaldırdıktan sonra real madridde kariyerine devam eden yıldız senede 34 milyon uero kazanıyor.


5. Sırada fransız yıldız Antoine Griezmann var kupa macerasından sonra barcelona formasını terleten yıldız oyuncu senede 38 milyon euro kazanıyor.
4. Sırada Gareth Bale var real madrid formasını terleten Gallerli yıldız isim Real madrid den aldığı maaş yıllık 38 milyon euro dolaylarında.



3. Sırada brezilyalı yıldız Neymar var paris formasını terleten usta oyuncunun yıllık geliri ise hiçte azımsanacak bir rakam değil neymarın yıllık kazancı ise 95 milyon euro.



2. Sırada portekizli yıldız Cristiano Ronaldo var real madrid le yaşadığı anlaşmazlıklar sonucu kariyerine juventus da devam etmek isteyen usta golcü ise senede 118 milyon euro kazanıyor. Kişiliği yaptığı yardımlar ve sansasyonel hayatıyla da gündeme gelen ronalda en çok kazananlar listemizde 2. Sırada yer alıyor.


1. Sırada en çok kazananlar listemizde ise arjantinli yıldız Lionel Messi yi görüyoruz. 
Uzun zamandır barcelona formasını terleten usta oyuncu lionel ise barcelona dan yıllık olarak 131 milyon uero kazanarak en çok kazanan futbolcular listemizde 1. Sırada yer alıyor.




Futbolun değeri gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Futbol ateşi cezbediyor  takımların büyük çekişmeleri tüm dünyada gözde bir oyun olan futbolda daha uzun zamanlar rekabeti arttırmaya devam edecek gibi duruyor.
Futbolculara ödenen astronomik rakamları kimisi aşırı bulsada kimileri futbolun doğal akışında hakkı olduğunu iddaa etmeye devam ediyor. bence haklı bir rekabet için uçuk rakamlara çokta gerek yok futbol bir spordur. bu sporu sahada ve haklı rekabette daha global ölçülerde göstererek daha ölçümlü oynanması isabet olacaktır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Gizlilik politikası